Lyon Part-Dieu

en fr

Stay tuned

Click on the map to use it

Place Charles Beraudier

City square at the gateway to the city of Lyon

Place Charles Béraudier

Work in progress

Public spaces

Client

SPL Lyon Part-Dieu

Designers

L’AUC, Bas Smets, Citec, Encore, No Design, ON, Sud Architectes

Area

10 000 m²

Calendar

Development phase 1: 2017-2021

As a continuation of the railway station, Place Charles Béraudier opens up new views towards the municipal library and the shopping centre. The project plans to design a larger square on two levels, by 2022.

Already opened up by the demolition of the B10 building in 2015, the space on Place Charles Béraudier will provide a square at ground level and another underground level. At ground level, a real urban square will be planted with a number of trees, and will connect the railway station to La Part-Dieu district with a pleasant pedestrian flow on Boulevard Vivier Merle. The lower level will be bathed in light and very easy to access, providing travellers with a large bike parking station, with 1,500 places, a taxi rank, and a new route to the Metro. This space will be linked to the ground level via two openings.

Mettez à jour votre navigateur pour consulter ce site